Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Statisztika

Aktuális látogatók száma

Google Analytics

2011. 06. 20. - 2011.06. 24.

2011.06.26. 16:39 | Hunny | Szólj hozzá!

 Az elmúlt 1 hétben nemigazán volt nagy történés. Többször is voltam kint egyik kollégával helyszínen. Routert kellett beállítani, multifunkciós nyomtató/faxoló/fénymásoló gépet beilleszteni egy meglévő rendszerbe. Talán az egyik legizgalmasabb volt, mikor egy windows 98-as géppel találkoztunk, kapott win xp-t, és egy új vinyót is, mert a 4GB-os tárhelyre nem hajlandó települni. Megtanultam a ghost-olás rejtelmeit, vírusokat irtottam. Péntekre jutott egy érdekes gép, az volt a probléma hogy egy programban a grafikon keresztje lassan követte az egérmozgatást. Egész napos nyűglődés volt, vírus nem volt rajta, spam se volt jellemző, minden programot frissítettünk. Processzor gondra gondoltunk, azt is kicseréltül és nem javult a helyzet (régebbi CPU-jú gépen remekül futott a program). Végén nem tudtunk mit csinál, minden hardvert eltávolítottunk a rendszerből ami nem alapvető volt. Ennek eredményeként döbbentünk rá arra, hogy az alaplapi integrált videokártyával remekül fut a program, a külön beépített VGA vezérlő nem tetszett neki. Érdekes helyzet volt, azt hiszem az ilyenre sose gondolna az ember... 

Az első napok

2011.06.16. 22:57 | Hunny | Szólj hozzá!

 Amint ígértem, itt van a beszámoló a munkahelyemen töltött első pár napról. 

Kedden kezdtem, mivel az volt a hét első munkanapja. A cégnél 3 srác dolgozik, akik az első napomon helyszínen dolgoztak, így legfőképpen szakvéleményeket írtam a főnökkel biztosítók számára, ugyanis nagyon sok gép van amikbe belecsapott a villám. Találkoztam olyan alaplappal, amelybe beleolvadt a hálózati kábel, ugyanis a villám legfőképpen ott megy be a gépekbe és nem az elektromos kábelen keresztül. Így sok kinyiffan modemmel és routerrel is találkoztunk. Délután az egyik srác megmutatta, hogy pontosan hogy kell gy számítógépet összerakni. 

Szerda reggelt azzal kezdtem, hogy egy teljesen új számítógépet összeraktam. Nem mondom hogy tökéletesre sikeredett, de talán nem gyulladt volna ki ha beindítom:D Továbbra is sok volt a villámkárosult gép, leteszteltük hogy melyik részeik károsodtak. Legfőképpen az alaplap és a processzor ment tönkre, valamint a tápegység, ezek cseréjében segítkeztem. Volt egy érdekes számítógép, melybe épp a monitor kábelét dugtam be mikor iszonyatosan megrázott az áram. Mint kiderült, hálózati feszültség nélkül a tápegység 111,3V-ot vezetett a házra, amit én pont fogtam, és a VGA kábel fém részéhez értem, zártam az áramkört, az meg rendesen megcsipkedett. Megrázó élmény volt, de azt hiszem megtanultam a leckét egy életre:)  Hoztak délután egy modemet és egy routert amiket le kellett tesztelnünk. A router olyan aranyos dolgokat csinált, hogy mikor kihúztuk belőle a háló kábelt, még mindig világított a LED hogy ő érzékeli hogy benne van:D Szóval nem sokat erőlködtünk, rögtön kuka. Ekkor kérdezte meg a kedves ügyfél, hogy nem e létezik olyan router, amely kihúzza saját magából a hálókábelt amikor villámlik. Hát még senki se volt olyan okos, hogy ilyet feltaláljon. De talán csak egy intelligens robotot kéne mellé állítani:D

A mai, csütörtöki napon reggel megállapítottuk 3 villámos gépről, hogy mi a baja. Egy teljesen jól működött, csak kicsit fura volt, hogy a winchester egyetlen félig meghúzott csavarral volt rögzítve. Szoftveresen rendbe tettük, kicsit fura volt hogy a windows tálcája a képernyő bal oldalán függőlegesen állt. Délután megtanultam, hogyan kell a hálózati kábelek végére felhúzni a dugót, amelyet a számítógépbe dugunk. Nem kellett sokat csinálnom, de 2-3 órát elszórakoztam vele. Nem egyszerű eset, azok a fránya vezetékek mindig összekuszálódtak. Egy csávó berohant még délután, hogy azonnal nézzük meg a gépét, mert egyik helyről át tette a másikra, és azóta valami nem jó. Tudni kell, hogy azonnali javításra nem vállalunk gépeket, hisz ahogyan ki is van írva, Harry Potter elköltözött már. Tettünk egy kis kivételt, egyik srác megnézte gyors és minden teljesen rendben volt. Szóval a gazdája vihette is haza (nem jött vissza később).

Egyenlőre ennyi, holnap este jövök az újabb beszámolóval:)

 

Eltelt egy félév...

2011.06.15. 23:46 | Hunny | 2 komment

 Ismét elég rendesen hanyagoltam a blogomat az elmúlt fél évben. Így visszagondolva eléggé eseménydús volt, szívesen újra élném megint:)

Két kis unokatestvérrel gyarapodtam, Rékával és Gergővel, utóbbinak egyben a keresztanyja is lettem. A keresztelő még hivatalosan nem volt megtartva, de már nem sokat kell rá várni. Velencében voltunk kirándulni párommal (olasz Velencében), ami egy isteni út volt, nagyon jól éreztem magam ott. Azóta is folyamatosan vágyódom vissza, és ennek nem csak az az oka, hogy ott kérte meg a kezemet:) Aztán lassacskán jöttek a zh-k és vizsgák. Mindegyiken túl vagyok elsőre, és nem is sikerültek rosszul. Tegnapi napon pedig megkezdtem a sulihoz kötelező 3 hónapos nyári gyakorlatomat. Terveim szerint minden nap fogok róla írni egy kis szösszenetet ide, így utólag is tudni fogom, hogy kb mikkel foglalkoztam, ugyanis részletes beszámolót kell majd róla írni. Az első beszámoló az addig eltelt napokkal várhatóan holnap érkezik. 

Tanulás mentes kellemes napokat mindenkinek!:D

 

 

Embernek látszó élőlények

2011.01.14. 23:47 | Hunny | 3 komment

Az elmúlt napokban találkoztam pár olyan emberrel, akik nem biztos, hogy méltók az "ember" címre.

Szerdán este mentem vissza Szegedre, mikor Kiskunhalason felszállt egy pár a buszra. Kb a 40-es éveikben lehettek, de egy 80-as ember kinézetét megirigyelhetnék, bűzlöttek a piától és a cigitől, meglepő módon a ruházatuk egészen rendben volt, és látszott rajtuk, hogy nincsenek teljesen tudatuknál. Pl a nő nem akarta leengedi az idős nénit, szegény néninek úgy kellett leverekedni magát. Későbbiekben elég hangosan elkezdtek "beszélgetni", a nő sírt hogy a pasi semmibe veszi, nem ad neki pénzt, cigit, és mindig a Rozival van együtt. Hangosan hisztizett a nő, trágárul beszélt, mindig más nőt/férfit ajánlgatott a csávónak hogy sz*pjon le. Háát ilyen infókra senki se volt kíváncsi a buszon. De persze nem értettem teljesen, hogy miről beszélnek, egy 1,5 éves gyerek jobban beszél mint ők. Szívesen aludtam volna egy kicsit, de erre nem volt lehetőségem a hangoskodás miatt, na meg féltem, hogy az értékeimnek lába kél.

Egy másik kellemetlen emberrel ma sikerült találkoznom, a vizsgáztató tanár személyében. Nem egy kellemes tételt húztam, de úgy voltam vele, hogy a kettest össze lehet hozni belőle. A lapra írtam egy csomó dolgot, gondoltam elmondom azt, majd kérdezget a tanár, csak nem lesz rossz. Hát nagyot tévedtem. Mondhatni el se tudtam kezdeni a tételt, a tanár egyből belekérdezett a közepébe, megzavarodtam, pont azt a 3 icipici mondatot kezdte el feszegetni, amit sose értettem teljesen. És nem akart leszállni róla. Teljesen belezavarodtam, volt hogy megkérdezett egy fogalmat, kezdtem volna megmagyarázni, mikor mondta hogy hagyjam abba, ez nem jó. Két mondattal később pedig elmondta ugyan azt amit én akartam, csak más szóval kezdtem mint ő. A végén már azt kérdezte, hogy értek e magyarul, értem e amit mondd. Majd kijelentette, hogy foggalmam sincs az egész témáról, mintha egyetlen szót se tanultam volna. Mondtam, hogy nem a legkedvesebb témám, erre ő kijelentette, hogy ő sem szerette a numerikus számokat, most meg tanítja. Szóval a majdnem biztos kettesemből akkora karót csinált nekem hogy csak na. Elég rendesen megalázott, a többiek szerint is. Az utánam következő lány be is adta a tételét, mert félt, hogy vele is ezt fogja tenni a tanár. Egyébként az egész vizsgának voltak édekes momentumai. Pl mkor megkérdezte a tanár, hogy sokan vannak e még, mert nincs kedve sokáig itt lennie. Tétel húzás előtt kérte a kurzusteljesítő lapokat (most ezt hurcolásszuk magunkkal index helyett), akinél nem volt ott, kijelentette neki, hogy nem baj, majd legközelebb tudni fogja, hogy hozni kell. Vagyis ő már tudta, hogy ma nem engedi át őket, mégis húzatott tételt és megszenvedtette az alanyokat. Ami még nagyon rosszul esett az az volt, hogy az előttem lévő ember kinyúlt pulcsiban és lógó farmerben jelent meg, miközben mindenki öltönyben és kosztümben volt. Kihúzott egy könnyű tételt, amit nemigen tudott. A tanár kérdezgette, a válaszok nem voltak túl meggyőzőek, a tanár igazította mindig ki. Tanuló társam az előadást sosem látogatta (szemben velem és még sok csoporttársammal, akik rendszeresen ott voltunk), majd benyögte, hogy ő már tanult felsőoktatásban matematikát és formális nyelveket. 4-essel távozott. Csak azt nem tudom, hogy mire fel. Lehet nekem is mondanom kellett volna, hogy én is tanultam matekot? És egy kis számmisztika: 25 embert vizsgáztattt le 3 óra alatt, előző vizsganapon szintén 25 emberrel végzett 2 óra alatt. Ma 4 ember ment át, 21 bukott, előző vizsganapon kb 3 ember ment át.

Több sikert mindenkinek!

Az elmúlt pár hónap

2011.01.07. 14:38 | Hunny | Szólj hozzá!

Jó régen írtam már ide, ezért csodálkozom is, hogy minden nap van 10 látogatóm. hát köszönöm nektek:)

A 2010-es év utolsó hónapjaiban semmi extra nem történt velem, azért összefoglalom nektek pár szóban.

Mint sokan tudjátok, szeptembertől új suliba kerültem-be kellett ismernem, hogy az előző nem fekszik nekem annyira. Mivel az egyetem maradt, csak másik kar másik szakát választottam, nem felvételiztem, hanem átvételi kérelmet nyújtottam be. Beszereztem hozzá minden papírt, mindenhol nagyon kedvesek és segítők voltak az ügyintézők, legnagyobb meglepetésemre a postán volt a legtöbb bajom, ahol a drága kisasszonyok nem akarták megérteni, hogy mi az a válaszboríték, és én azt hogy képzelem, hogy kifizetem másnak a levél költséget. Na mindegy, szerencsére sikerült ezt is megoldanom. Leadtam a kérvényt minden papírral együtt, az igazgató jóvá is hagyta, én meg nagyon örültem. Ez volt július közepén. 1 hónappal később már kezdtem zaklatni a sulit telefonon, hogy mi van már, lassan iskola és még nem tájékoztattak, hogy akkor mehetek e hozzájuk tanulni. A végére már nagyon ideges voltam, szeptember 5-én, vasárnap este se tudtam még, hogy akkor másnap melyik suliban is kellene kezdenem. Szerencsére sikerült az új suli órarendjét beszereznem, ezért önszorgalomból bejártam azokra az órákra. Az első tanítási nap reggelén csörrgött is a telefonom, hogy felvettek az új helyre:) Hiába esett le nagy kő a szívemről, mégis ideges voltam, ez után az előző helyről kiíratkozni, ide beíratkozni, csomó papírmunka, de órákra is járni (persze ilyenkor még a tanárok se tudják, hogy mi van, nekik is káosz minden) úgyhogy azt se tudtam hogy fiú vagyok e vagy lány. De sikeresen elintéztem mindent.

12 tantárgyat kellett felvennem, 16 órám lett összesen, ebből most ott tartok, hogy 2 vizsgám van még hátra, egynek pedig nem tudom az eredményét még. Ha minden igaz, 18-án végzek a vizsgákkal, és utána 2 hét pihi:D Lesz időm felkészülni a keresztanyaságra, mert úgy néz ki, hogy unokatesóm februárban születő Gergőjének, én leszek a keresztanyja:)

Ennyi a nagy helyzet, igyekszem aktivizálni a blogot:)