Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Statisztika

Aktuális látogatók száma

Google Analytics

Száguldás, nők, forróság vagyis Forma-1, nyár, 2008, Magyarország

2008.08.02. 20:47 | Hunny | Szólj hozzá!

És IGEN! IGEN!! IGEN!!!:D

Vagyis  megérkezett a Forma-1 Magyarországra!!! Ez nekem és sok ezer társamnak óriási örömöt jelent. Mindannyian erre a hétvégére készültünk egész évben. Spórolunk, nyarlást mondunk le, izgulunk, szabadságot veszünk ki. És mindezt miért? Három napért, amikor 22 autó fel-le köröz itt Magyarországon a Hungaroringen. Ráadásul büdösek, hangosak, környezetszennyezők, és minden iszonyatosan drága. Egy sör ára elérheti az 1000Ft-ot, csakúgy, mint egy hamburgeré is. És persze mindenki arra törekszik, hogy minél közelebb kerülhessenek ehez az őrült világhoz. Sokan nem értik, hogy mi ebben a jó. Erre én se tudom megadni a választ...

Múlt héten a családom elhatározta, hogy ezen a héten elmegyünk fürdeni a Balatonba. Ennek nagyon megörültem, hiszen ez egy ritka alkalom. Július 31-ét szemeltük ki a fürdőzésre, helynek pedig Zamárdit választottuk. Nagyon szép hely lehet, ráadásul Siófok közvetlen szomszédságában található, ahol aznapra Forma-1-es bemutatót szerveztek. Értitek már, hogy miért aznap és oda terveztük az utat?:D A program annyiban változott, hogy mindjárt reggel Tihanyba vettük az utunkat, ahol a Sláger rádió Bumeráng című műsora keretében (egészen pontosan a végén) repülős és Forma-1-es bemutató volt. Aznap reggel autóba is pattantunk, Tihanyt kitűztük uticélunknak, és 3 óra múlva ott is voltunk. Egészen pontosan az Apátságnál volt a rádióműsor helyszíne, ahonnan az autók is indultak 10 órakkor. Mi oda nem mentünk fel, mert iszonyatos nagy tömeg volt, ez az autók számából is látszódott. Szerencsére mi nagyon jó helyet választottunk, nem voltak sokan, közvetlenül a kordon mellett álltunk, és mint mindenki, én is nagyban élesítettem, próbálgattam a fényképezőgépemet. Egyszer csak nagy hangzavarra lettünk figyelmesek, ami egy autó hangja volt, majd nemsokára rá meg is pillantottunk. Egy több száz lóerős gyönyörű Mercedes száguldott felénk. A Forma-1-es versenyek Safety Car-ja "gurul" előttünk, valószínűleg Ben Maylanderrel a volánjánál. Nem telt bele sok idő, és újabb csodagép, nevezetesen egy Torro Rosso Ferrari, amiben a csapat tesztpilótája volt. Csak úgy mint az előbb, kattogtak a fényképezőgépek. Kis idő mulva, egy RedBull Racing autó jött felénk, amit Gerhard Berger vezetett:D Ő közönségbarátabb volt, mert egy kicsit lelassított, de sajnos nem tudtam túl jó képeket készíteni, mert az előttem lévők nagyon behajoltak. Én meg azért a testi épségemet is féltettem. Leszáguldottak a partra, kompra szálltak, és átkeltek a déli oldalra, ahol délután is tartottak bemutatót. De mi azt már nem vártuk meg. Én apával lesétáltam a révhez, közben néztük a légibemutatót, majd onnan visszatértünk az autónkhoz, amivel nagynehezen felküzdöttük magunkat az Apátsághoz. Azért választottuk ezt a módot, mert habár az előző mondatból nem derült ki, de több mint 5km-t gyalogoltunk, amiben és a több mint 30fokban el lehet fáradni. Ott körülnéztünk, láttuk a gyönyörű tájat, majd elindultunk ebédet és fürdőhelyet keresni. Ezeket meg is találtuk egy kis módosítással. Ugye eredetileg Zamárdi volt a célpont, de mi a gyönyörű Balatonfűzfővel is beértük:) A napunk további részét íly módon töltöttük el.

Sajnos annyira de annyira lassú vagyok blog írásban, hogy én a Forma-1es hétvége első napjáról írok, miközben lezajlott már minden. Egy izgalmas időmérő edzésen és versenyen vagyunk túl. Utóbbin Felipe Massa a 3. helyről rajtolva leelőzte a pole pozíciós Hamiltont, és onnantól kezdve uralta az egész versenyt. Több izgalmas momentum volt, Kimi Rakkönen a középmezőnyben küzdött, Massat a két McLaren követte mindaddig, míg Hamilton egy defekt következtében vissza nem csúszott a 10. helyre. Ekkor Timo Glock vette át a 3. helyet, majd később Kimi a 4. lett, nagy hátránnyal. Utolsó körökben a Ferraris pilóta órási sebességet diktált, és utolérte Glockot. Ekkor történt egy sajnálatos műszaki baleset: Felipe Massa autója motorhiba miatt feladta a versenyt. Így alakult ki a dobogó Kovaleinen, Glock, Raikkönnen sorrendben.

Kíváncsian várjuk mi rajongók a 3 hét múlva esedéges első Valencia GP-t:)

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppacska.blog.hu/api/trackback/id/tr47597760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása