Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Statisztika

Aktuális látogatók száma

Google Analytics

Száguldás, nők, forróság vagyis tavasz, 2009, Szeged

2009.05.18. 16:36 | Hunny | 1 komment

Aki netalántán régebb óta olvassa a blogomat, annak ez a cím ismerős lehet, csak átírtam. Tavaly nyáron Tihanyban jártam családommal, ahol megrendezték a már hagyománnyá vált Formula-1 street parade-t. 2007-ben Budapesten, 2008-ban a Balaton partján, pontosabban Tihanyban és Siófokon, idén pedig Szegeden száguldottak a több száz lóerős autók. Szegedi egyetemista létemre persze hogy nem hagyhattam ki:)

Reggel kilenckor érkeztem meg, gyors lepakoltam, egy barátommal találkoztam és kicsivel tíz óra után indultunk is a városba. Rengeteg ember volt mindenfele, ami a hosszú napokig tartó borfesztiválnak is köszönhető volt, de természetesen a legtöbben a Forma-1esekre voltak kíváncsian, vidékről is sokan jöttek.A belváros nagy része le volt zárva rendőrségi kordonokkal, csak gyalogosan vagy tömegközlekedéssel közelíthette meg a helyszínt a 130ezres közönség. Először megnéztük a Dóm téren a padockot és ahogy kezdtek készülődni a városi száguldásra. A pálya több pontját bejártuk, kerestük az ideális helyet, ahol hűvös is van, jól lehet látni, nincs tömegnyomor, és lehetőleg nem csak egy csíkot látunk az autókból. Jelentem sikerült megtalálni a tökéletes helyet, amelyet a szervezők kérésére legkésőbb délig el kellett foglalni, a műsor pedig 1 órakkor kezdődött.

Először a szegedi polgármester, Botka László, majd Újhelyi István, a rendezvény házigazdája mondott köszöntő beszédet. Ez után kezdődött az igazán érdekes program: Besenyei Péter légi bemutatója a Tisza felett, F1 bemutató Palik Lászlóval, Veterán versenyautó bemutató, Palik Dakar Team bemutató, Red Bull Rally Team bemutató, Nascar bemutató Sebastian Buemivel és a várva várt F1 bemutató Sebastian Vettellel.

Szerencsére nem csak egyszer elhúztak az ember előtt mint tavalyi élményemkor, hanem fejenként 3-5 kört mentek. Aki csak tudta, kezét a kordonon kívülre dugta és a benne lévőfényképezőt, amit buzgón kattintgatott. Nekem volt olyan szerencsém, hogy kedves barátom elhozta a profi fényképezőjét, ami gyönyörű képeket tud csinálni rövid reakció idővel. Így mintegy 270 darab képet sikerült készítenem, amiknek a többsége jó is lett:) Persze sok barátom még kint volt a pálya mellett több ponton, így nagyban megy egymás között a képek cserélgetése.

Mindannyian óriási élménnyel lettünk gazdagabbak, amint a benzingőz és az égett gumiszag megcsapta az orromat, valamint a motor hangja elérte a fülemet 10 évvel első Forma-1es élményem után, ismét szerelmes lettem ebbe a sportágba.

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppacska.blog.hu/api/trackback/id/tr671129020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A szerzetes 2009.05.18. 23:41:33

Hát nem szép az a Nissan? Hm... az RTL kamionja hova lett? Tessék egy képet kitenni róla! :D
süti beállítások módosítása