Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Statisztika

Aktuális látogatók száma

Google Analytics

José Silva-az agykontroll megteremtője

2009.05.09. 23:55 | Hunny | Szólj hozzá!

José Silva 1914. augusztus 11-én született a Texas állambeli Leradoban. Négy éves korában vesztette el édesapját, édesanyja újra férjhez ment. Ekkor költözött José testvéreivel együtt a nagyanyjukhoz, ahol 2 év múlva ő lett a család eltartója; újságot árult, cipőket tisztított, alkalmi munkákat vállalt. Esténként nővérét és öccsét figyelte házi feladat írás közben, később írni-olvasni segítettek Josénak, ugyanis ő sose járt iskolába-csak tanítani.

Egy nap a borbélynál a kezébe akadt egy rádiójavításra kiképző újság, amit kölcsön is kért. A borbély csak pénzért adta oda neki, azzal a feltétellel, hogy levizsgázik helyette. Nemsokára egy diploma lógott a borbély üzlet falán, és a 15 éves José javította a város valamennyi rádióját. Az üzlet nagyon jövedelmező volt, ennek köszönhetően nővére és öccse tovább folytatták tanulmányaikat, maga José a házasságát köszönhette neki, illetve azt a 20 évnyi kutatómunkát, ami az agykontroll felfedezéséhez vezetett, s ami neki mintegy 20 millió dollárjába került.

Kutatásainak útján egy pszichiáter indította el, aki a második világháborúban kérdéseket tett fel a katonai hiradós alakulat valamennyi tagjának, így többek között Josénak is.

-Szokott ágyba vizelni? Szereti a nőket?

José, akinek ekkor 3, majd később 10 gyermeke s családapa volt, megdöbbent. Vajon mért tesz fel ilyen kérdéseket? Ezek a kérdések indították el a pályán, melynek során korának egyik legkreatívabb tudósa lett. Sok filozófus írásaival találkozott, többek között Freud, Jung és Adler-t olvasott. Lassacskán ő benne is megfogalmazódott egy kérdés, amire éveken keresztül kereste a választ: lehet e hipnózissal fokozni az ember tanulási képességét, meg lehet e növelni az IQ-ját? Ekkor még nem kezdte el a kutatásait, hanem ismét elektronikát tanult, így a katonaságban a hiradós alakulatban oktató lehetett. Mikor leszerelt, ismét csak nem tudott belekezdeni terveibe, mert elfogyott a megtakarított pénze. Ismét elkezdte kialakítani elektronikai üzletét, közben a laredoi iskolában mellékállást vállalt, 3 tanár főnöke lett, az iskola elektronikai laboratóriumát ő teremtette meg.

Mikor megjelent a televízió, üzlete virágozni kezdett, felhagyott a tanítással. Esténként sokáig dolgozott, majd még vagy 3 órát tanult, elmélyedt a hipnózisban. José tudta, hogy  az agy elektromosságot termel, és létezik alfa állapot, ami az agynak egy rezonancia szintje, ez az alvó állapotunk. Azt is tudta, hogy az a leghatékonyabb áramkör, melynek legkissebb az ellenállása. Felmerült benne, hogy hatékonyabban működik e az agy, ha csökkentik az ellenállását? Gyermekein kezdett kísérletezni, és kiderült, hogy akkor a legenergetikusabb az agy, amikor kevésbé aktív, alacsonyabb frekvencián több információt fogad be és tárol. a kérdés már csak az, hogy hogyan vigye le az agyat "alvási szintre" úgy, hogy közben valójában ne aludjon az ember. A hipnózis nem volt megfelelő, mert nem elég az agyat megtölteni az adatokkal, hanem azokat fel is kell dolgozni, megérteni. Ekkor kezdett el olyan gyakorlatokat kialakítani, melyek megnyugtatják az agyat, mégis azt éber állapotban tartja. Ezek a feladatok ellazult koncentrációt és élénk elmeállapotot ígényeltek. Ekkor a tanulás hatékonyabbnak bizonyult, mint teljesen éber állapotban. Erre a bizonyíték gyermekeinek a rohamosan javuló iskolai teljesítménye. A szomszédok is felfigyeltek rá, akik ugyan féltek az ismeretlentől, de a kíváncsiság úrrá lett rajtuk, és megkérték Josét, hogy tanítsa az ő gyerekeiket is.

A következő 10 évben 39 gyerekkel foglalkozott egyre jobb eredményekkel, hiszen módszereit tökéletesítette közben. Ő fejlesztette ki elsőként az ESP (extra sensory perception=érzékeken kívüli érzékelés) módszerét. A következő 3 évben kialakította annak a tanfolyamnak a programját, mely ma is a kurzus alapja.

A kutatás költségeit mindvégig az elektronikai szaküzlet biztosította, shonnan se kapott rá adományt. Napjainkban az agykontroll-szervezet egy jólműködő családi vállalkozás, mely az összes amerikai államban és a világ további 103 orszgában, többek között Magyarországon is megtalálható.

Ezek a sikerek ellenére José nem lett guru, lelki vezető, aki követők és tanítványok vesznek körül. Egyszerű hétköznapi ember maradt, aki meleg hangon, enyhe mexikói akcentussal beszél. Erős felépítésű, zömök férfi.

José gyakran mosolyog, viszont mikor valaki azt mondja neki: "José, te megváltoztattad az életemet!",komollyá válik az arca és így válaszol: "Nem, nem én. Te tetted! A te elméd, a te agyad."

Forrás: José Silva- Philip Miele: Agykontroll

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppacska.blog.hu/api/trackback/id/tr221112256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása