Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Statisztika

Aktuális látogatók száma

Google Analytics

Gáz van mert nincs gáz!

2009.01.06. 18:00 | Hunny | 1 komment

Mikor ezt a blogot elkezdtem írni, egy dologban biztos voltam: Politikáról nem ejtek szót. Most ezt a szabályt készülök megszegni.

Egyik nap most az ünnepek körül egy hírt elcsíptem a rádióban, aminek az volt a lényege, hogy az orosz Gasprom nem csökkentette a hazánkba áramló fölgáz mennyiségét. Na de mondom mért kellene? Miután utánaérdeklődtem megtudtam, hogy vita támadt a kormányok között, mert nem tudtak megegyezni a szálítási árban. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy Oroszország sok európai országnak szállít fölgázt. Az elmult napokban folyamatosan figyeltem az ezzel kapcsolatos híreket. Folyamatosan hallottam, amint a környező országainkban csökkenteték a nyomást, majd tegnapra ez nálunk is bekövetkezett. Ekkor a szakemberek azt mondták, hogy félni nem kell, a szükséseg mennyiség megérkezik, csak a szuvattyúknak erősebben kell dolgozniuk. A ma reggeli hírek arról szóltak már, hogy a megállapodásban lévő mennyiség 1/3-a érkezik. Mondom ajjaj, azért több mint a semmi. Erre nemrégiben beszélgetek anyával, aki közli velem a hírt, hogy teljesen elzárták a felénk áramló energiaforrást. Ekkor kiáltottam fel magamban: NOOOORRMÁLIIISSS EZ A PUTYIN?????????  Emberek (talán) milliói életét veszélyezteti ezzel! Sok háztartásban csak gázfűtés van (tudom, hogy még elviekben hetekre elég a tartalék, de mi van ha mégse, vagy letelnek a hetek?), meg ahol az idős, egyedül álló néni nem tudja már bekészíteni a kazánt, és folyamatosan felügyelni, hogy megfelelően ég e a tűz. Félek, ha elfogy a tartalék, akkor sok ember meg fog fagyni a saját házában! Ők a politika áldozatai lesznek. Épp tegnap hallottam, hogy Románia középső területein -31Celsius fokot mértek. Ott a tartalékok jóval hamarabb el fognak fogyni. És ne csak mi rólunk lakossági fogyasztókrül beszéljünk. Rengeteg üzemnek van szüksége földgázra a termékeik előállításához, illetve a nagy csarnokokban fűtésre, hogy a dolgozók meg ne fagyjanak! Bármíly meglepő, de az elektromos áram előállításához is kell, a legtöbb erőmű nagy mennyiségben használja, talán csak a paksi atomerőmű nem.

Szóval ha elfogy a gáz, megáll az élet, mégaz iskolákban is. Lehet, hogy odáig jutunk, hogy fűtés szünetet kell tartani, mint ahogy régebben a szüleinknekszén szünet volt?

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppacska.blog.hu/api/trackback/id/tr96861868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A szerzetes 2009.01.07. 14:19:43

Típus Nyilvánosan működő részvénytársaság
Alapítva 1989
Székhely Moszkva, Oroszország
Vezetők Alekszej Miller (vezérigazgató), Viktor Zubkov (igazgatótanács elnöke)

Azon kívül h velünk egyidős a cég szerintem Puttyinnak nem sok beleszólása van h a Gasprom mit csinál a gázával.
Az h elzárták a csapokat rézben jogos. Minek küldjön gázt Európába, ha az ukránok ellopják?

Másik feltételezés h az egész csak színjáték. Az oroszok és ukránok meg akarják mutatni h akármennyire is távolinak vannak feltüntetve Európától, mint elmaradott népek, de csak ők adják a meleget. Tőlünk délebbi országokban még ennyi tartalék sincs mint nálunk. Ott már most elzárták a lakossági gázt, az erőművek olajjal mennek...
süti beállítások módosítása