Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Statisztika

Aktuális látogatók száma

Google Analytics

Valóságshow-k

2009.04.07. 00:00 | Hunny | Szólj hozzá!

Manapság az emberek el sem tudják képzelni az életüket valóságshow nélkül. A legtöbbjük azt se tudja, hogy honnan indult ez az őrület és mikor. Magyarországra 2001-ben érkezett meg az őrület, amikor is a Viasat 3 tévécsatorna elindította "A bár"-t. Tíz főként vidégi fiatal egy Andrássy úti kávézóban dolgozott, és a bár feletti lakásban éltek. Hetente 1 ember esett ki, akire persze sms-ben és telefonon szavazhattak a nézők. A végére nagyon nagy lett a szereplők közti feszültség, a napi 10-12 órás munka se tett jót nekik, na meg az alkohol és cigi sem.

Ez a sorozat után elindítottak még egy realityshow-t a Farm címmel. Lényegében itt a szereplők egy elzárt farmon voltak és a mindennapi ház körüli feladatokat kellett ellátniuk.Ez már nem volt olyan sikeres.

Lassacskán beindult az ipar a két nagyobb kereskedelmi csatornán is. A TV2 Big Brother, az RTL Klub Való világ néven indított hasonló sorozatot. Ők is 10-10 embert költöztettek be házaikba és különféle feladat elé álították őket. Minden este a csatornák bemutattak egy egy órás összevágott anyagot arról, hogy mi történt aznap bent a házban. Ez alapján mindenki eldönthette, hogy neki ki a kedvence. Így  a hétvégi kiszavazó show-n egyszerűbb volt eldönteni, hogy kire is küldjük az emelt díjjas sms-t. Mindkét csatorna vagy 3-4 sorozatot indított a műsoraikból, meg is értem őket, hisz -a műsorok által-lebutított társadalom szorgalmasan küldözgette a darabonkét kb 300Ft-os sms-t. Az újabb sorozat válogatóira több száz ember jelentkezett folyamatosan, hiszen aki bekerült folyamatosan az újságok címlapján volt, ne volt olyan bulvár műsor, amiben nem szerepeltek. És ez persze nem csekély anyagi forrást is jelentett. Sőt! Beszélhetünk jelen időben, hisz évek múltával is van, aki a mai napig megjelenik a bulvár médiában.

A csúcstartó ebben a kategóriában Magyarországon BB Évi (Párkányi Éva), aki a Big Brother első szériáját megnyerve 20 millió forintot zsebelt be. Azóta folyamatosan hallunk róla, házat épített, depreszzióba esett, kikecmergett belőle, párkapcsolata lett, kisfia született, vissza depresszióba, teljesen lecsúszott, kisfiát elvették, hajléktalan lett, lekiskorúsították. Röviden ennyi az ő története. Bővebben itt olvashattok róla.

Egy másik hölgy nagyot "profitál" még eből a sorozatból. Jade Goody 2002-ben szerepelt az angliai Big Brotherben.  Az akkor 20 éves lány a műsorban tudta meg, hogy gyógyíthatatlan agytumora van. Onnantól kezdve több ország kísérte figyelemmel az életét. Az évek folyamán ő is kalandos életet élt. Férjhez ment, született két gyermeke, elvált. Közben az életét arra tette fel, hogy minél több pénzt szerezzen, amit majd gyermekeire hagy. Innentől kezdve minden percét kamerák keresztüzében élte, miközben amennyire csak tehette, élvezte mindennapjait és nem adta fel a küzdelmet a gyilkos kórral szemben. Sikerült azt is elérnie, hogy kedvesét, a  21 éves Jack Tweedet kiengedjék a börtönből, így január 21-én összeházasodhattak. Persze ennek az eseménynek is eladta a jogait, hogy még több pénzt szerezen.2009 március 22-én a szervezete feladta a harcot és örök álomba szenderült.Temetése április 4-én volt, a szertartáson több ezren vettek részt, de maga a temetés szűk családi körben zajlott. Jade utolsó kívánsága az volt, hogy esküvői ruhájában helyezzék örök nyugalomra, gyermekei fényképével, egy napilappal és egy kamerával.

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppacska.blog.hu/api/trackback/id/tr461050844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása